חיפוש מאמרים

12307 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
תשלומי מס באמצעות האינטרנט - רשות המיסים - אינטרנט - מס הכנסה





    קישורי טקסט (לפרטים)




קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: הסכם סודיות הסכם סודיות מסחרי

נושא המאמר: הסכם סודיות
מאת: רהב אהרוני, עו"ד   שמור מאמר למועדפים

הסכם סודיות הוא חוזה הנכרת בין צד המחזיק בידיו מידע סודי או מסחרי ובין צד שני העתיד להיחשף לאותו מידע. במסגרת ההסכם קובעים הצדדים איזה שימוש יוכל ואיזה שימוש לא יוכל לעשות במידע מקבל המידע לאחר שיגיע לידיו. באופן זה יכול מוסר המידע להגן על סודותיו המסחריים ולתבוע את הצד השני במקרה של הפרת ההסכם.

הסכם סודיות בין עובד ומעביד

הדוגמא השכיחה ביותר לשימוש בהסכמי סודיות היא בין מעסיקים ועובדים. מעסיק המבקש למנוע מעובדיו למסור מידע סודי ומסחרי המגיע לידיהם במסגרת עבודתם למתחריו ו/או לעשות שימוש במידע מעין זה על-מנת להתחרות בו בעצמם, יחתים את עובדיו בטרם כניסתם לעבודה על הסכם סודיות. פעמים רבות ההסכם מחיל איסור על העובדים לעשות שימוש בידע שצברו במסגרת עבודתם גם לאחר סיום העסקתם אצל אותו מעסיק. הדבר נחוץ כדי למנוע מצב בו יוכל עובד להתפטר ומיד לאחר תקופה קצרה להתחרות במעסיקו תוך שימוש בידע המקצועי-מסחרי (והסודי) אליו נחשף. מאידך, לעיתים הגבלתם של עובדים מלעסוק בתחום התמחותם פוגעת בצורה בלתי-מוצדקת בזכותם החוקתית לחופש העיסוק. לעיתים הגבלות הסכם הסודיות הינן רחבות מדי. לדוגמא, איסור על פי הסכם סודיות על מתכנת המתמחה בתחום אבטחת המידע לעשות שימוש לאחר פיטוריו בטכניקות, במיומנויות ובידע שצבר בכל חברת אבטחת מידע אחרת במשך עשר שנים, יפגע קשות ביכולתו ובזכותו להתפרנס ולעבוד בתחום עיסוקו. מקרים מעין אלו מגיעים לא אחת לפתחו של בית המשפט. באופן כללי בתי המשפט בישראל עושים אבחנה בין תניות נקודתיות בהסכם האוסרות על שימוש ספציפי בסודות- שהנן לגיטימיות, ובין תניות החוסמות בפני העובד את כל תחום העבודה (לא לעבוד אצל מתחרים, לא לעסוק בעיסוק דומה וכיו"ב)- שהן אסורות ופסולות. כמו-כן, התניות הנקבעות בהסכם צריכות להיות סבירות בהיקפן (מבחינת הטריטוריה בה הן אוסרות לפעול- רק במדינה ספציפית/בכלל בכל העולם וכדומה, מבחינת משך הזמן שלהן, מבחינת היקף האיסורים והמגבלות וכו'). מאידך, יש לציין כי לעיתים קובע בית-המשפט כי מאחר והעובד הנדון בפניו חייב לפעול בהגינות ובתום לב כלפי מעסיקו חלה עליו חובת סודיות- וניתן לתבוע אותו בשל הפרתה- אף על פי שהדבר לא נקבע במפורש בהסכם סודיות בין הצדדים.

הסכם סודיות במסגרת שיתוף פעולה עסקי

קבוצת מקרים נוספת בה מקובל לחתום על הסכם סודיות היא בעת כניסתן של חברות לשיתוף-פעולה עסקי וכן במסגרת תהליך גיוס השקעות על ידי חברות סטארט-אפ ויזמים. כאשר יזם שפיתח רעיון מסוים בעל פוטנציאל לשיווק מסחרי (תוכנה חדשנית, פטנט, פיתוח רפואי, שיטת פעולה וכן הלאה) מבקש לצרף שותפים ומשקיעים לפעילותו, הוא מוכרח לחשוף מידע אודות אותו רעיון על-מנת למשוך אותם ולהשיג את הסכמתם. יחד עם זאת, החשש הוא שאותם משקיעים פוטנציאליים לא יכנסו לשיתוף הפעולה בסופו של דבר ויעשו שימוש בסודות אליהם נחשפו במסגרת התהליך בכדי להתחרות באותו יזם. על-כן, גם במקרים אלו מקובל להחתים את המשקיעים על הסכם סודיות כבר בשלב הראשוני. יחד עם זאת, גם במקרים אלו על הצדדים להגדיר את תנאי ההסכם בתום-לב ובסבירות. כך, למשל, לא מקובל להגביל את השימוש במידע שהוא בגדר נחלת הכלל שניתן להשיגו באינטרנט או באמצעי התקשורת) או מידע שהיה בידיו של המשקיע עוד בטרם פגש באותו יזם. מאידך, מקובל לדרוש מהצד המתחייב לשמור על סודיות להחזיר כל מסמך ופיסת מידע שקיבל מאת היזם במקרה שהתהליך נכשל או בכל מצב של סיום שיתוף-הפעולה והיפרדות הצדדים. ניתן להוסיף ולציין כי כאשר מדובר בשיתוף פעולה בין שתי חברות המחזיקות כל אחת במידע סודי או מסחרי, ניתן לחתום על הסכם סודיות דו-צדדי.




מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י רהב אהרוני, עו"ד שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

 






 

 להשכיר רכב

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]