חיפוש מאמרים

13025 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
קייטרינג אוכל ביתי





    קישורי טקסט (לפרטים)




קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: מכס סיגריות הברחה פלילי

נושא המאמר: טחנות הצדק טוחנות לאט
מאת: עומר וגנר   שמור מאמר למועדפים

רקע
המדינה הגישה כתב אישום בגין הברחת סיגריות מזויפות. הנאשמים הודו באשמה, ובית המשפט נדרש להכריע מה העונש הראוי, מאסר בפועל כבקשת המדינה, או עונש קל יותר כבקשת הנאשמים? על כך בסקירה שלהלן, לאור גזר-דין עדכני (1).

סיפור המקרה
המדינה הגישה כתב אישום נגד מספר נאשמים, בגין ביצוע הברחת סיגריות ועבירות על פקודת המכס.
במכולה אחת בשנת 2016, הוצהר כי היא מכילה מזוודות, תיקים, עפרונות, ספוגים ופריטים מפלסטיק. בבדיקת משקף התגלה כי היא מכילה 216,790 חבילות סיגריות מסוג "מרלבורו אדום". שיטת ההסלקה של הסיגריות הייתה על ידי הנחת תיקים ובלוקים של אבנים בחזית המכולה, כדי שיוסתרו הסיגריות וכדי שמשקל המכולה יעלה. כמו כן, הונחו בחזית המכולה אריזות ספוג בגודל זהה לחבילות הסיגריות וזאת כדי ליצור מצג שווא בשיקוף המכולה, כאילו מדובר בספוג ולא בסיגריות. בבדיקה התגלה כי אלו הן סיגריות מזויפות שלא יוצרו ע"י פיליפ מוריס, ושווין הוא כ-600,000 ש"ח לפני מס, ובגינן היה נדרש תשלום של 4.5 מיליון ש"ח מס קניה ועוד כ-865,000 ש"ח מע"מ.
במקרה אחר, מנהל תפעול בחברת "קונטרם" שינה סטטוס של מכולה מכזו שתחת פיקוח המכס למכולה חופשית, הפיק תעודת שער מזויפת ומכולה שוחררה ללא בדיקה והובלה למחסני היבואן. המכס ביצע אכיפה ומצא גם שם, סיגריות מזויפות בשווי של 590,000 ש"ח, החייבות במס קניה בשווי 4.46 מיליון ש"ח ומע"מ בשווי 860,000 ש"ח.
הסתבר כי לנאשמים בפרשיה עבר פלילי קודם, חלקו התיישן.
המדינה טענה כי מדובר בעבירות חמורות גם בהיבט מס וגם בסיכון משימוש בסיגריות מזויפות, וביקשה להטיל על הנאשמים מאסר בפועל של בין 8-10 חודשים, כולל מאסר על תנאי וקנס כספי. בין היתר, התחשבה המדינה בכך שהנאשמים הודו באשמה וחסכו את ניהול המשפט שכלל 105 עדים, ואת הזמן הרב שחלף, העבירות בוצעו ב-2016, כתב האישום הוגש ב-2023, ורק כעת ב-2026 אנו בשלב ההכרעה.
ב"כ הנאשמים טענו כי לא נגרם נזק למדינה משום שהיא תפסה את הסיגריות, וביקשו הקלה בעונש בשל נסיבות אישיות של הנאשמים (גיל, מצב משפחתי, בריאותי, וכיו"ב).

הכרעת בית המשפט
בית המשפט הדגיש שעבירת הברחה מן הסוג שבוצע כאן, היא עבירה המבוצעת לאחר תכנון מדוקדק ובתחכום, וזאת ניתן ללמוד משיטת הסלקת הסיגריות, חבירה למנהל במסוף מטענים וזיוף מסמכים, ועוד. כמו כן, נקבע שניסיון להכניס לישראל סיגריות מזויפות טומן בחובו סיכון בריאותי למשתמשים (מעבר לסיכון הטבוע בשימוש בסיגריות "מקוריות"). למרות שהסיגריות כאן נתפסו, בחר בית המשפט להדגיש כי מדובר גם בניסיון לבצע עבירת מס חמורה, להתחמק מתשלום מסים של כ-10 מיליון ש"ח.
בית המשפט נעזר גם בפסק-הדין שניתן בשנת 2024 בו הוטל על מנהל התפעול של "קונטרם" בפרשייה זו, עונש של 9 חודשי עבודות שירות, 10 חודשי מאסר על תנאי, קנס כספי של 50,000 ש"ח והתחייבות של 100,000 ש"ח – וקבע כי עונש זה הוא קנה מידה גם למקרה הנוכחי.
באופן כללי, קבע בית המשפט כי מתחם הענישה הראוי כאן הוא בין 8 ל-36 חודשי מאסר בפועל, אך החליט להקל בעונשם של הנאשמים בשל חלוף הזמן ולא להטיל עליהם מאסר בפועל- העבירות בוצעו ב-2016, כתב האישום הוגש ב-2023 ורק ב-2026 הגענו לשלב הענישה. בית המשפט הדגיש כי המדינה לא סיפקה הסבר משכנע מדוע התעכב כתב האישום, משעה שהעבירות התגלו עוד ב-2016 בזמן אמת.
בשל כך וגם בשל התחשבות במצבם הרפואי וגילם של הנאשמים, הטיל עליהם בית המשפט עבודות שירות הנעות בין 6 ל-9 חודשים, מאסר על תנאי, קנס כספי שנע בין 40,000 ש"ח ל-70,000 ש"ח והתחייבות כספית.

מה ניתן ללמוד מכך?
על פי תיאור המקרה, מדובר בעבירות שבוצעו ב-2016 וגם התגלו ב-2016, כתב האישום הוגש ב-2023, ורק ביולי 2026 אנו מגיעים להטלת עונש.
אין ספק שהביטוי "טחנות הצדק טוחנות לאט" מתאים במדויק למקרה זה, בו הנאשמים מקבלים עונש יותר מ-10 שנים לאחר ביצוע המעשים
לפי דברי השופטת נראה שאילולא הסחבת המשפטית, היא הייתה מטילה עונש של מאסר בפועל על הנאשמים, בשל חומרת העבירות, ורק סחבת זו ועינוי הדין שנגרם לנאשמים, גרם לשופטת להקל בעונשם ולהסתפק בעבודות שירות במקום מאסר בפועל.

הפניות:
(1) ת.פ. (שלום חיפה) 55989-12-23 מדינת ישראל נ' דוד סעדי ואח', גזר-דין מיום 2.7.26, כב' השופטת מריה פיקוס בוגדאנוב. המדינה יוצגה ע"י עו"ד מהלשכה המשפטית מכס ומע"מ מחוז חיפה, הנאשמים יוצגו ע"י עו"ד ג'וליאן חדד, אוסאמה מרזוק, נור אבו ואסל. הצדדים רשאים לערער לבית המשפט המחוזי.




מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י עומר וגנר שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.



 

   Logo

 

Iמ Italy website - אתר איטליה

 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]