חיפוש מאמרים

12308 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
בלונים





    קישורי טקסט (לפרטים)




קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: תקציר תיזה איתמר כוכבי בת הזוג בפקודת מס הכנסה איתמר כוכבי אוניברסיטת חיפה רו"ח-עו"ד איתמר כוכבי

נושא המאמר: בת הזוג בפקודת מס הכנסה - תקציר תיזה
מאת: רו"ח (כלכלן) - עו"ד איתמר כוכבי   שמור מאמר למועדפים

תקציר תיזה אוניברסיטת חיפה/רו"ח (כלכלן) - עו"ד איתמר כוכבי

בעבודת המחקר בחרתי להתבונן בסוגיית מעמד הנשים כבנות זוג על פי פקודת מס הכנסה.
מטרת המחקר הינה להציע מודל ראוי שיאפשר מיסוי הכנסות התא המשפחתי בכלל, ושל האישה הנשואה בפרט, תוך שמירה על הוגנות, שיוויון ויעילות כלכלית. לצורך כך, אבחן את הדין שהיה נהוג בעבר בישראל, את ההתפתחויות שהתרחשו במהלך השנים, אציג את הדין הקיים כיום ואציע דרכים לשיפורו. בהמשך, אדון בשאלה האם יש צורך לשנות את שיטת מיסוי התא המשפחתי בישראל באופן מלא, או לחלופין באופן חלקי. מחקרים שונים מראים כי שכרן הממוצע של הנשים הינו 80% משכרם הממוצע של גברים. בהתאם לכך, הגברת נטל המס על בני הזוג בעקבות הנישואין, משמעותה הגברת הנטל על העובד המשני, האישה. משכך, החליט המחוקק להעניק לאישה נקודות זיכוי, ובכך להקטין את נטל המס עליה ולעודד אותה לצאת לעבודה. בין השיטין, מביע ביהמ"ש העליון את דעתו, כי תפיסת התא המשפחתי כיחידה כלכלית משותפת אחת, ללא הכרה באפשרות לגיטימית אחרת, לפיה בחרו בני זוג נשואים הגרים יחד וחיים בהרמוניה לנהל את ענייניהם הקנייניים והכספיים בנפרד- איננה ראויה. פקודת מס הכנסה עוסקת במספר מודלים עיקריים לחישוב ההכנסה החייבת של בני זוג נשואים: העיקרון הבסיסי במודל מיסוי בני הזוג בישראל הינו עיקרון איחוד ההכנסות=חישוב מאוחד, לפיו הכנסות בני הזוג מאוחדות ורואים אותם כיחידת מס אחת. לעיקרון האיחוד קיים חריג המאפשר שייערך לכל בן זוג חישוב נפרד, והוא יישום על הכנסתו שלו בלבד. החריג מתקיים בשלושה מקרים: האחד, הכנסת בן הזוג נובעת מיגיעה אישית ממקור בלתי תלוי בהכנסת בן זוגו. השני, הכנסת בן הזוג מקורה בנכס שהיה בבעלות בן הזוג שנה לפני נישואיו או שקיבל בירושה במהלך נישואיו, והיא ממקור בלתי תלוי. השלישי, הכנסות בני הזוג הן הכנסות יחידות מעסק/עבודה, שמקורם במקום עיסוק קבוע בו עבד כל אחד מהם 36 שעות שבועיות לפחות במשך תקופה של 10 חודשים ויותר בשנת המס. בנוסף, קיים מודל ביניים= חישוב "מעין נפרד". מודל זה מתאפשר רק במידה והכנסת בן הזוג שאינו רשום (בדרך כלל האישה) נמוכה מהתקרה הקבועה בחוק. מערכת המס בישראל, לשיטתי, מקדמת ערכים חברתיים, זאת ע"י הקלה בנטל המס לנשים נשואות ואמהות. הדבר נעשה הן ע"י מיסוי מועדף, קרי, מתן 1/2 נקודת זיכוי עודפת לאישה, והן ע"י מתן נקודת זיכוי אחת, לאישה בלבד, עבור כל ילד. עם זאת, ישנן מספר סוגיות חשובות שמעלות את השאלה האם אכן שיטת המס בישראל שיטה ראויה היא. ראשית, במעבר מחישוב נפרד לחישוב מאוחד מפסיד התא המשפחתי את נקודות הזיכוי של האישה שציינתי לעיל. כיצד ייתכן שנשללו מהאישה נקודות הזיכוי בלא שניתנה לכך הוראה מפורשת בפקודה? לדעתי, מצב זה נוצר כתוצאה מכך שהחישוב המאוחד נקבע ע"י המחוקק המנדטורי בהעתקה מן הדין האנגלי, ולא קדמה לו מחשבה או דיון בבסיס הנורמטיבי להסדר. לפיכך, המחוקק "מפצה" את בני הזוג. מדוע? התשובה לכך היא שכאשר בני הזוג מקיימים ביניהם שיתוף בהכנסות, מן הראוי למסותם כיחידת מס אחת. אולם, כשמדובר בחישוב "מעין נפרד", הרי שכבר לא מדובר בזוג כיחידת מס. ניתן לראות מגמה חדשה של ביהמ"ש, שתחילתה בפס"ד קלס, המעדיפה מהות על פני פורמליזם, לפיה אין מניעה שבן הזוג הרשום אכן יהיה זכאי לקבלת נקודות הזיכוי עבור חישוב מאוחד גם כאשר ישנם הפסדים. משכך, נראה לי ששיטת מיסוי בני הזוג בישראל, ככל הנוגע להכנסות מיגיעה אישית (אקטיביות), היא שיטה ייחודית וראויה. עם זאת, מתעוררת בעיה בהקשר להכנסות שלא מיגיעה אישית (פאסיביות). עפ"י הדין הפוזיטיבי בישראל, החישוב הנפרד מוגבל להכנסות אקטיביות בלבד. בדיון במשפט המשווה מצאתי כי הדין בישראל דומה לדין החל בארה"ב ובאנגליה.
מכאן אני קורא למחוקק לאפשר גם בהכנסה פאסיבית עריכת חישוב נפרד. המודל שמוצע על ידי הינו מודל החלוקה היחסי, לפיו יש לחלק את ההכנסה הפאסיבית של בני הזוג באופן יחסי להכנסתם האקטיבית של כל אחד מבני הזוג. לאחר החלוקה, ממוסה כל בן זוג על ההכנסה שחולקה לו, כלומר, על חלק יחסי של ההכנסות הפאסיביות, המתווספת להכנסה האקטיבית של כל אחד מבני הזוג. הגמשת שיטת המיסוי מבטאת בצורה הטובה ביותר את עקרון המס הטוב.




מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י רו"ח (כלכלן) - עו"ד איתמר כוכבי שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

 






 

 להשכיר רכב

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]