חיפוש מאמרים

12307 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
מכונות שיוף לציפורניים





    קישורי טקסט (לפרטים)




קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: חקירה חשוד עבירה מנהלית כתב אישום

נושא המאמר: חובת הרשות לחקור חשוד בעבירה מנהלית טרם הגשת כתב אישום
מאת: אלי דורון, עו"ד - ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) [email protected]    שמור מאמר למועדפים


אלי דורון, עו"ד - ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) [email protected]

סעיף 59 לחוק סדר הדין הפלילי קובע כדלקמן: "נודע למשטרה על ביצוע העבירה... תפתח בחקירה ; אולם בעבירה שאינה פשע רשאי קצין משטרה... להורות שלא לחקור... אם היתה רשות אחרת מוסמכת על פי דין לחקור בעבירה". השאלה העומדת בבסיס ערעור פלילי 3730/03, מדינת ישראל נ' מוסטפא אגבאריה (טרם פורסם), הינה האם רשאית אותה "רשות מוסמכת" שלא לחקור את החשוד, לאחר שכבר פתחה בחקירה.

במקרה דנן, ייחס כתב האישום למשיב עבירה של אי הגשת דו"ח במועד לפי סעיף 216(4) לפקודת מס הכנסה. בעבירות מנהליות, דרך המלך היא השתת קנס מנהלי ולא הגשת כתב אישום ובבוא התביעה להפעיל שיקול דעתה ולהחליט אם יש מקום לסטות מדרך זו, עליה לבחון גם את טיעוני החשוד-לרבות מכוח כללי הצדק הטבעי.

הגשת כתב אישום בעבירה מנהלית בטרם ניתנה לחשוד זכות הטיעון, עלולה להביא לבטלות כתב האישום במקרים בהם החלטתה לא בוססה על שיקלים ענייניים ועל אלו בלבד !

על כן, ככלל, על הרשות לוודא תחילה שכל העובדות והנתונים הנוגעים לעניין יהיו לפניה, וזאת בדרך של איסופם, גם באמצעות חקירת החשוד ושמיעת טענותיו טרם ההחלטה להגיש כתב אישום. חריג לכלל זה יהא כאשר התיישנות העבירה עומדת בפתח ולא ניתן היה לחקור את הנאשם. חובה זו חלה על כל הרשויות המנהליות, היות הגוף החוקר התביעה או כל "רשות מוסמכת" אחרת (ובה גם רשויות המס).

הדברים הנ"ל תקפים כל עוד לא ויתר החשוד על זכות השימוע. משזומן החשוד לחקירה ולא הופיע- יש לראות בו כמי שוויתר על זכות הטיעון. אך מתי ניתן לומר כי המשיב "זומן כדין" ? באחד הדיונים טענה המערערת כי יש לה "הזמנה לחקירה שנמסרה ביד ועליה חתום הנאשם".

הטענה כי מי שקיבל את הזימון לחקירה הוא אחיו של המשיב עלתה לראשונה בשלב הערעור. לכן הסיקה דעת המיעוט מפי כבוד השופט שיף כי לכאורה זומן המשיב לחקירה כדין אך העדיף שלא להיחקר ובכך וויתר על זכות השימוע. עם זאת, בסיפא פסק דינו, בא ומוסיף כבוד השופט שיף כי "אין באמור לעיל משום מניעה לפניית המשיב למערערת, בבקשה מיוחדת להיחקר בשלב זה לצורך ביסוס בקשתו להמרת האישום בקנס מנהלי. אם אכן תובא פנייה כזו בפני המערערת, הייתי ממליץ להיעתר לה".

דעת הרוב בפסק דין זה ראתה בזכות השימוע כזכות "ברמה הגבוהה של מדרג הזכויות" וגרסה כי כאשר מגישה התביעה כתב אישום בעבירה מנהלית, מבלי שהתקיימה חקירת החשוד, רובץ הנטל על התביעה להוכיח שהחשוד זומן כדין לחקירה, אך בחר משיקוליו להימנע מלהופיע ובכך וויתר על זכות הטיעון. הוכחת זימון החשוד לחקירה תיעשה על ידי הגשת הוכחת זימון שנמסרה כדין ובמידת הצורך צירוף תצהיר מי שביצע המסירה כנדרש בסדרי הדין. רק משעמדה התביעה בנטל ראשוני זה יש מקום לבחון מהי תגובת הנאשם בהתייחס להוכחת הזימון, ובאי הקמת נטל זה- רק הודאה ברורה ומפורשת בדברי הסנגור, שמרשו זומן לחקירה כנדרש, היא זו שתוכל לבוא במקום הוכחת זימון דין לחקירה.

דעת הרוב ראתה בטענות שנטענו ולא נטענו על ידי שני הצדדים במהלך הדיון המשפטי הנחות חסרות ערך ראייתי מספק להרמת נטל התביעה. משכך, הסיק בית המשפט, כי בנסיבות העניין לא הרימה המערערת את הנטל המוטל עליה ובהיעדר הודאה כאמור של הנאשם לא הוכח הזימון כדין ובחינת תגובת הנאשם אינה נדרשת ו/או נלמדת בשלב זה.

על פניו, דעת המיעוט אינה שונה באופן קיצוני מדעת הרוב ושתיהן מדגישות את חשיבות מתן זכות השימוע לחשוד טרם הגשת כתב האישום כנגדו- זו הראשונה תבחן האם, מלכתחילה, זומן החשוד כדין (ובאם לא- יבוטל כתב האישום) וזו האחרונה ממליצה להיעתר לבקשת הנאשם ל- "חקירה מאוחרת" על כל תוצאותיה (ובכללן גם החזרת המצב לקדמותו וביטול כתב האישום באם יטה לכך שיקול הדעת).

אלא שההבדל הוא "עמוק" יותר מזה הנראה לעיין בבחינה שטחית: דעת הרוב קובעת, למעשה, כי תחילה על התביעה להוכיח את זימונו כדין של החשוד, ורק לאחר מכן יבחן בית המשפט את תגובת החשוד לזימון. במקרים רבים יכולה הבחינה המקדמית הנ"ל- הפרוצדורלית, לכאורה- לקבוע האם ניתן יהיה לדרוש ביטול כתב האישום כטענה מקדמית.


רמת גן: רח' החילזון 12, (בית הקריסטל)
טל': 03-6127446, פקס: 03-6127449
חיפה: שדרות המגינים 58
טל': 04-8526693 פקס: 04-8555976
רומניה: רח' סטפאן פרוטופופסקו 6 בוקרסט
שאלות לגבי המאמר ניתן להעביר למייל:
[email protected]




מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י אלי דורון, עו"ד - ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) [email protected] שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

 






 

 להשכיר רכב

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]