חיפוש מאמרים

12370 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
תקציר עשה ואל תעשה בקידום אתרים - מדריך מקוצר לקידום אתרים במנועי חיפוש





    קישורי טקסט (לפרטים)




מדריך פריז הגדול באינטרנט in-paris.co.il
קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: צרפת פריז אוכל מסעדה

נושא המאמר: כיצד אוכל בריאות ושתי תבוסות יצרו את המסעדה הצרפתית
מאת: צבי חזנוב   שמור מאמר למועדפים

עד אמצע המאה ה - 18 לא היו מסעדות, במובן שאנו מכירים אותן, בפריז. מי שלא בישל בביתו נאלץ לרוב לסעוד בפונדקים, אשר האוכל הגרוע שלהם נודע למרחקים (אצילים ואנשים עשירים נהנו כמובן משירותיהם של שפים כגון פרנסואה וואטל, עליו כתבתי בעבר). השינוי בתחום ההסעדה הציבורית החל בשנת 1766 כאשר האדונים רוז (Roze) ופונטאיי (Pontaille) בית אוכל שבו הוגש המאכל רסטורן (Restaurant). הרסטורן הנו מרק, אשר היה עשוי מבשר או עוף שהתבשל שעות רבות בסיר מלא מים רותחים. מרק זה נחשב בתור אוכל הבריאות האולטימטיבי של התקופה מכיוון שהרופאים האמינו שהוא מסוגל להחזיר את כוחות הגוף לאחר מחלה (מכאן השם רסטורן, אשר בא מהמילה Restorer או Restore באנגלית). מכיוון שבאותה תקופה, כמו היום, חיפשו לא מעט אנשים אלטרנטיבה בריאה לארוחת הצהריים והערב, הפך בית האוכל לסיפור הצלחה והמוסד קיבל את שם המאכל אותו הגישה וכך נוצרה לנו המסעדה (Restaurant).

אולם, למרות ההצלחה של רוז ופונטאיי, את הפריצה האמיתית של המסעדות ובעיקר מסעדות היוקרה, יש ליחס דווקא למהפכה הצרפתית, אשר הייתה אחראית לקיצוץ דרסטי במספר האצילים והפכה לא מעט שפים למובטלים. שפים אלו החלו להקים מסעדות יוקרה, אשר זכו להצלחה לא מועטה בקרב האליטות החדשות. חלק ממסעדות אלו שרדו עד היום, כאשר הדוגמא הבולטת ביותר היא :Le Grand Vefour , אשר נמצאת בפאלה רויאל (Palais Royal) ומגישה עד היום אוכל משובח, אך יקר.

אחד מהקליינטים המפורסמים של אותה מסעדה היה נפוליאון, אשר נהג לשבת שם עם אהובתו הצעירה ז'וזפין. נפוליאון, כאשר לא נודע כגורמה גדול, אהב לאכול בשדה הקרב יותר מאשר במסעדות והוביל את צרפת לכמה מנצחונותיה הגדולים ביותר אך גם לתבוסה מפוארת בשנת 1814. תבוסה זו הובילה באופן מקרי להמצאת סוג חדש של מסעדה - הביסטרו. הכל החל, כאשר צבאות בעלות הברית (אנגליה, אוסטריה, פרוסיה ורוסיה) כבשו את פריז. החיילים הרוסים, אשר היו ככל הנראה חסרי סבלנות ולא העריכו במיוחד את קצב האכילה הצרפתי דרשו מבעלי המסעדות להגיש להם אוכל מהיר. מכיוון שהמילה מהיר ברוסית היא "ביסטרה" קראו הצרפתים למסעדות, שמגישות אוכל פשוט יחסית ומהר, ביסטרו (Bistro). כך נוצרו לא מעט מסעדות בפריז, המגישות מטבח איזורי ובהן ניתן לאכול ארוחות צהריים לא רעות בכלל במחרים סבירים (בלא מעט ביסטרו לא רעים כלל ניתן לאכול ארוחת צהריים של 2 או 3 מנות בכ 20 יורו לבן אדם).

לנפוליאון היה אחיין בשם לואי נפוליאון, אשר בשנת 1851, לאחר הפיכה צבאית, הפך לקיסר נפוליאון השלישי. אותו איש שנוי במחלוקת, אשר אחראי יותר מכולם על המראה הנוכחי של פריז, אחראי גם לאחת מן התבוסות הגדולות ביותר של צרפת במלחמתה עם פרוסיה (1870-1871). בעקבות תבוסה זאת נלקחו מחוזות אלזס ולוריין (Alsace Lorraine) מידי צרפת והפכו לחלק מאימפריה הגמנית שהוכרזה בארמון וורסאי. לא מעט צרפת שחיו באלזס באותה תקופה לא רצו להמשיך לחיות תחת שלטון גרמני והחליטו לעבור לפריז. מהגרים אלו הביאו איתם את המאכלים של אזורם והקימו מסעדות, אשר נקראו בראסרי (Brasserie). מבחינת המחיר מסעדות אלו נמצאות בין ה Restaurant לבין הביסטרו והן ומגישים בהן מאכלים האופייניים לחבל אלזס, אשר המפורסם ביותר שבהם הוא השוקרוט (Choucroute) המכיל כרוב מבושל, תפוחי אדמה, בשר ונקניקיות. הבראסרי המפורסמים ביותר כיום הם בופנג'ה (Bofinger), אשר נמצא קרוב לכיכר הבסטילייה וליפ (Lipp) בו אהב לשבת ארנסט המינגווי.

הפוסט עשה לכם תיאבון? אתם מוזמנים ללכת למדור ההמלצות ולקרוא על כמה מהמסעדות האהובות עלי ו/או לבקר בפרנקופילים אנונימיים ולהמליץ על המסעדות שהכי אהבתם כשהייתם בצרפת.

www.francophilesanonymes.com/


מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י צבי חזנוב שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

 






 

 להשכיר רכב

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]