חיפוש מאמרים

12308 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
האם תוכניות סיוע ממשלתיות אכן מסייעות לעסקים קטנים?





    קישורי טקסט (לפרטים)




קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: קטיף צמחי מאכל איך קוטפים הידרופוניקה צמחי מאכל הידרופוניים

נושא המאמר: הידרופוניקה- קטיף מאכל
מאת: עידן מילברג   שמור מאמר למועדפים

אחרי שטיפחתם וגידלתם לעצמכם צמחי מאכל בהידרופוניקה, הגיע הזמן לקטוף תבלינים וירקות מהמערכת ההידרופונית שלכם. אז, איך קוטפים בלי לפגוע בהמשכיות הצמח?

יש להשתדל לא לפגוע בשורשים כשקוטפים על מנת לאפשר המשכיות תנובה לצמח.

קטיף בד"כ יאפשר לצמח לנוח, להתרענן ולהשקיע אנרגיה גם בשאר חלקיו, אז תראו אותו מתפתח בכוחות מחודשים.

תמיד עדיף לקטוף ולחתוך בעזרת מספריים או סכין חדה ולא בתלישה על מנת לא לפגוע בצמח.

השתדלנו לפרט לגבי קטיף של כל צמח כך שיהיה לכם קל יותר, בהצלחה ובתיאבון!

גידולי חורף :
תות שדה– קוטפים את התות כשהוא אדום אדום, גוזרים את גבעול הפרי כמה שיותר קרוב לצמח עצמו, על מנת לעודד התחדשות. בתות שדה חשוב להוריד עלים חיצוניים בוגרים כדי למנוע את ריקבון בסיס הצמח ולחסוך לו אנרגיה למען הפרי.

בצל ירוק– תופסים חופן עלים בכמות שרוצים וגוזרים, להשתדל להשאיר את העלים החדשים שמבצבצים מבסיס הצמיחה שלמים על מנת שיתפתחו לסיבוב הבא.

פאקצ'וי/ באקצ'וי– קוטפים את העלים הבוגרים מחלקו התחתון של הצמח.

קייל – כחול, סיבירי, סגול כהה, טוסקני (נקרא גם שחור/ דינוזאור), רוסי אדום, רוסי ירוק– קוטפים עלים צדדיים על מנת לאפשר לצמח להמשיך ולהוציא עלים חדשים מהמרכז, ככל שימשך תהליך הקטיף תראו גבעול ארוך ועבה עם קבוצת עלים בסופו שנראה כמו זנב של אריה.

תרד-ניוזילנדי, טורקי– חותכים כמה שרוצים בלי פחד ומשתדלים להשאיר ענפים צעירים במרכז כדי שיתפתחו לסיבוב הקטיף הבא.

סלק-עלים, מנגולד– קוטפים עלים חיצוניים שהגיעו לבגרות (הגדולים ביותר) ומשאירים את הקטנים לסבב הבא.

אוסקה (חרדל יפני)– גוזמים חופן בעזרת מספריים. להשתדל להשאיר מספר עלים צעירים במרכז הצמח.

טוקיו באקנה-קוטפים עלים צדדיים על מנת לאפשר לצמח להמשיך ולהוציא עלים חדשים מהמרכז.

טאטסוי– קוטפים עלים בוגרים מהצמח בעדינות בעזרת מספריים חדות.

מיזונה- אדומה/ ירוקה– חותכים כמה שרוצים בלי פחד ומשתדלים להשאיר עלים צעירים במרכז, כדי שיתפתחו לסיבוב הקטיף הבא.

גרגיר נחלים– פשוט תופסים וחותכים, להשתדל להשאיר יתרת צמח באורך מספר עלים, כדי שיוכל להמשיך להתפתח ולהתפצל.

רשאד-גוזמים עלים כאוות נפשיכם.

רוקט-גוזמים חופן בעזרת מספריים. להשתדל להשאיר מספר עלים צעירים במרכז הצמח.

אורוגולה-גוזמים עלים כאוות נפשיכם. הצמח כבר יחדש את עצמו.

צ'ינקול (כרוב רוסי)-קוטפים עלים חיצוניים או נותנים למרכז הצמח להתעבות בדומה לחסה וחותכים בעזרת סכין חדה מבסיס הצמח. עדיפה שיטת הקטיף מסביב על מנת לאפשר תנובה המשכית ללא המתנה.

ברוקולי– קוטפים את גבעול הניצנים (הברוקולי המוכר) לפני שהחל לפרוח. מניחים לצמח להתחדש אך יש לזכור כי כמות הירק תפחת משמעותית לאחר קטיפת העמוד הראשי (קולוס). רצוי לשתול כמה ראשי ברוקולי בהבדל של כמה שבועות כדי שנקבל יבול המשכי.

כרובית-קוטפים את הכרובית מבסיס הירק המוכר, מניחים לצמח להתחדש. בכרובית קצת קשה לדעת מתי קוטפים.

כרוב- סגול, לבן-הכרוב יגדל ויתפתח לצורה המוכרת לנו, כאשר הגיע לגודל הרצוי חותכים את ראש הכרוב מבסיסו ומשאירים את הצמח. הצמח תחדש ויתכן אף שיוציא 3 ראשים חדשים במקום הראש שנקטף. במידה והכרוב החל להתבקע, המשמעות היא שירק מתקרב לבגרות ומאיזור הבקיעה יצא עמוד הפרחים עם הזרעים של הדור הבא.

כל סוגי החסה- ישנן 2 שיטות- אחת מהן היא לתת לחסה לגדול עד למצב של ראש חסה מלא כמו שאנו מכירים מהירקן ואז חותכים את הראש כולו בעזרת סכין חדה מהבסיס, בשיטה זו נצטרך להמתין עד לצמיחת ראש חסה חדש. בשיטה השניה נקטוף כל הזמן את העלים החיצוניים של החסה לפי צרכינו וככה יהיה לנו יבול קבוע ורצוף. השיטה השניה מסייעת גם בעיכוב פריחת החסה והפיכת למרה (בקיץ).

שומר- מגדלים עד לגודל המוכר של בסיס השומר וחותכים בעזרת סכין חדה, ניתן גם לקטוף עלים חיצוניים ואף מומלץ על מנת להנות מיבול רציף. הצמח יתחדש לבד.

שמיר- גוזמים מהצמח כמה שמתחשק.

כוסברה, פטרוזיליה- רגילה, מסולסלת, קונפטי – תופסים חופן עלים וגוזרים בלי פחד. הצמח יחדש את עצמו צ'יק צ'ק.

סלרי עלים– חותכים עלים בהתאם לצורך. יש להשתדל לקטוף עלים בוגרים ולהניח לעלים החדשים להתבגר.

אפונת גינה, פול-מצרי/ קפריסאי– קוטפים את התרמילים מבסיס החיבור שלהם לצמח, כאשר התרמיל נראה בשרני ומוכן.

מלוח– כעיקרון קוטפים עלים תחתונים לפי הצורך,אך ניתן לגזום את חלקו העליון על מנת שיתפצל.

גידולי קיץ :
בזיליקום על כל סוגיו– קוטפים עלים תחתונים וגוזמים עלים עליונים עם הגבעול מעל פיצול של שני עלים. לאחר הקטיף, מאיזור הפיצול יצאו שני ענפים ועל ידי כך נגרום לצמח להפוך לשיח ולא לגדול לגובה.

אדממה– קוטפים את התרמילים מבסיס החיבור שלהם לצמח.

שעועית– תאילנדית, צהובה מטפסת, סגולה מטפסת, צהובה, ירוקה- קוטפים את התרמילים מבסיס החיבור שלהם לצמח.

אבטיח, מלון, דלעת, דלורית, דלעת ערמונים– חובה לתמוך בפרי שנוצר על מנת לא לתלוש את הצמח כולו מהמערכת. רצוי למקם את הצמח מלכתחילה בקומות התחתונות כדי שיתפתח כלפי מטה ולא יחסום צמחים אחרים. קוטפים את הפרי כאשר מגיע לגודל המוכר על ידי קיטום גבעול החיבור לצמח ("עוקץ").



מלפפון, פקוס, קישוא- רגיל, צהוב, ירוק, כוכב, עגול, פסים, זוקיני– קוטפים מחיבורו לצמח כאשר הגיע לגודל המתאים והמוכר, יש לשים לב לא לקטוף מאוחר מדי משום שאז יווצרו זרעים בתוך הירק.

עגבניות- רגילה, אשכולות, פסטה, מרמונד, מאני מייקר, מסיימת/ עגבניות שרי-קטן, גדול, תמר,כתומות, מנומרות, אשכולות– קוטפים מספר ימים לאחר שמשנות את צבען מצבע ירוק לצבע הרצוי על מנת לתת לסוכרים להווצר בתוך הפרי. קוטפים מחיבור הפרי לצמח.

חציל- לבן, ירוק, מאורך, מנומר, אצבעות, יפני, באלדי, רגיל– חציל בשל למאכל בעצם קוטפים בוסר, כאשר הקליפה מתוחה ומבריקה. קוטפים מחיבור הפרי לצמח.

פלפל- רגיל, ביס, מאורך, סביבון, פעמון, צ'ילי, חלפיניו, הבנרו, שושקה– קטפים מתי שרוצים ובכל צבע. כל צבע ניחן בטעם שונה אפילו על אותו השיח משום שרמות הסוכר בו שונות. קוטפים מחיבור הפרי לצמח.

אם שכחנו משהו או שיש צמח מאכל נוסף שהייתם מעוניינים לדעת איך קוטפים ממנו, כיתבו לנו כתגובה. בתיאבון!
www.growup.co.il

www.growup.co.il


מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י עידן מילברג שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

 






 

 להשכיר רכב

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]