חיפוש מאמרים

12314 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
גביית מזונות - הוצאה לפועל - ביטוח לאומי





    קישורי טקסט (לפרטים)




קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: פיתוח מוצר עיצוב מוצר תוכנית עסקית פטנט

נושא המאמר: באיזה שלב בפיתוח המוצר או הסטרטאפ כדאי לרשום פטנט?
מאת: אמיר לניאדו   שמור מאמר למועדפים

שלום לכולם, שמי אמיר לניאדו – יזם ומנהל המחלקה העסקית ב B-Focus.
העלתי את השאלה בכותרת לדיון מכיוון שאני נתקל ביזמים רבים שמגיעים אלינו לאחר שבצעו רישומי פטנטים באלפי שקלים/ דולרים ורק לאחר מכאן הגיעו לשלב של פיתוח המוצר ובניית האנפורמציה העסקית הדרושה.
מטרתי במאמר זה הוא להאיר את עיני היזמים שבכוונתם לפתח מוצר/ פטנט – תהליך שאני קורא לו 'בניית ערך כספי לרעיון'.
אז איך בונים ערך כספי לרעיון/ למוצר/ לפטנט?
המלצתי היא לקרוא את הנקודות למטה במקביל לסכמה בקישור המצורף – תתיחסו לסכמה בתכנית בטא' (בשביל הנוחות שלכם).
תהליכים ליזמים - B-Focus
לפי שלבים ונכון לרוב המקרים (לכל כלל יש יוצא מהכלל!!):
1. בניית אסטרטגיה למיזם: מה היכולות של היזם, עד לאיפה הוא רוצה להתקדם עם המיזם (דגם התכנות, אב טיפוס, ייצור, שיווק וכ"ו – תלוי מאוד בתקציב) ובגדול – עד לאיזה שלב הוא מסוגל/ מעוניין לקדם את המיזם. בנוסף שיקולים שצרכים להלקח בחשבון בשלב זה זה אופי והגדרת המוצר (קהל יעד, שוק, תווך מחירים, אסטרטגיה שיווקית עתידית וכ"ו).
2. חיפושי פטנטים: לאחר שיש כיוון ראשוני וכללי למוצר יש לבצע חיפוש פטנטים (מוצרים דומים/ קונספטים דומים, מנגנונים דומים וכ"ו).
3. ניתוח דוח פטנטים: את דוח הפטנטים יש לנתח ולאבחן מה קיים ומה לא קיים, מה אפשרי לפיתוח בהתאם לפטנטים שלא נמצאו ושעדיין ריאליים לשוק הלקוחות הפוטנציאלי (הוגדר בסעיף 1) וכ"ו.
רק לאחר ניתוח הפטנטים הקיימים ואבחון מה לא קיים ניתן לגשת לפיתוח המוצר/ הרעיון/ הפטנט.
4. פיתוח המוצר: לנושא זה לא אכנס יותר מידי למעט שניתן לפתח מוצר למספר שלבים שבהם כוחו של הפיתוח יהווה נכס ממשי. חלק משלבים אלה הם: דגם התכנות של המוצר המיועד, דגם דמה (מוק-אפ), דגמי התכנות מתקדמים, אבי טיפוס וכ"ו.
נקודה חשובה נוספת היא שפיתוח המוצר חייב להעשות לאחר לימוד של הדגשים שהועברו מסריקת וניתוח הפטנטים שנמצאו ואבחון של מה שלא קיים.
5. רישום פטנט: בהתאם לפיתוח שנעשה (שלוקח בחשבון פטנטים קיימים) מבצעים רישום פטנט. את הפטנט רושמים על התכנות מכאנית מסויימת שלרוב מתגלה תוך כדי תהליך הפיתוח.
לשם דוגמא - מכונת התפירה המפורסמת - על מה בעצם הפטנט שם: האם על הקונספט של מכונת תפירה?, האם על הקונספט של אופי התקנת החוטים במכונה?, האם על המתקן הרגלי שמניעים על מנת להזיז את המנגנונים המכאניים?. התשובה לכל השאלות היא לא.
הפטנט במכונת התפירה הוא על המחט ההפוכה – מחט שהחור שלה הוא כלפי מטה ולא מהצד העליון שלה. הגנה מסוג זה מאפשרת כיסוי מלא של המכונה – לא משנה איזה מנגנון פנימי תבצע - במחט ההפוכה לא תוכל להשתמש. אתם חושבים שאותו יזם שהגה את רעיון מכונת התפירה חשב על הפטנט הזה בשלבים הראושנים או רק לאחר תהליך פיתוח מסויים?
ולסיום: לגבי הפטנטים: פיתוח נכון של מוצר יגלה ויאבחן פטנטים חדשים שאלמלא תהליך פיתוח לא היו נגלים. על חידושים אלו יש צורך לרשום את הפטנט (כדי שיוסיף לערך הכספי לרעיון – שיהיה פטנט חזק ובעל כח בנקודת המכירה).
6. כתיבת תכנית עסקית + סקרי שוק: כתיבת התכנית העסקית הוא תהליך שמכיל את כל התהליכים שמתוארים בנקודות הקודמות.
התכנית העסקית הוא המסמך שיאגד את העבודה שנעשתה ושתוארה בסעיפים הקודמים, ובנוסף יתווספו לה דברים נוספים כמו: חישובים כלכליים, דוחות כספיים צפויים, יעדים, אבני דרך, גיוסים דרושים, אפשרויות להחזרי השקעה, שווי חברה/ מיזם וכ"ו.
בגדול: יש להתייחס לתכנית העסקית כמסמך המכיל את כל האנפורמציה הרלוונטית למשקיע פוטנציאלי על מנת להעריך האם הוא מעוניין או לא מעוניין להשקיע במיזם.
7. גיוס השקעה/ שותפות אסטרטגית/ מכירה וכ"ו: לאחר שהשלבים למעלה הסתיימו ליזם צריך להיות ביד: דגם התכנות/ מוק אפ – בתור מינימום, דוח חיפוש פטנטים, אישור הגשת פטנט שמבוסס על הפיתוח שנעשה, סקר שוק + תוצאות ותכנית עסקית מלאה.
רק עכשיו הגיע הזמן לחפש השקעה. זה הזמן להפוך עולמות, להיות החלטי ולהגיע למקום הנכון, בזמן הנכון ואם האנשים הנכונים.

אני מקווה שבמאמר זה הבהרתי מספר נקודות שלהערכתי חשובות לכל יזם מתחיל ופיזרתי מעט את הערפל הקיים סביב עולם היזמות/ פיתוח מוצר/ פיתוח פטנט.

קצת עלינו: חברת B-focus בנויה משתי מחלקות עיקריות:
I. מחלקת פיתוח: מונה מעצבים ומהנדסים בכירים המסוגלים לבצע פיתוחים של מוצרים משלב הקונספט ועד אב טיפוס סופי לייצור, תכנון וייצור תבניות ועד ייצור המוצר בסדרות ומשלוח לבית הלקוח.
II. מחלקה עסקית – מונה יועצים עסקיים מוכרים ע"י הלשכה ליועצים עסקיים של ישראל: המחלקה מבצעת בניית אסטרטגיה למיזם, חיפושי ורישומי פטנטים, סקרי שוק וכתיבת אנפורמציה עסקית ושיווקית. בנוסף המחלקה מבצעת ליווי למשאי ומתן, גיוסי השקעות ועד סגירת עסקאות עם משווקים/ משקיעים/ שותפים רלוונטים.

אשמח לשמוע תגובות/ הערות/ שאלות.
אם מישהו צריך עזרה/ הנחייה בנושא תרימו טלפון, נשמח לעזור.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה

בכבוד רב
אמיר לניאדו – מנהל מחלקה עסקית B-focus –
0525449558

www.b-focus.com


מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י אמיר לניאדו שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

 






 

 להשכיר רכב

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]