חיפוש מאמרים

12306 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
היטל השבחה





    קישורי טקסט (לפרטים)




קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: תזןנה תזונה נכונה

נושא המאמר: תזונה נכונה - עפ"י רפואת הרמב"ם
מאת: צפורה בראבי   שמור מאמר למועדפים

בס"ד

תזונה נכונה לפי הרמב"ם –
מה, איך, מתי, וכמה לאכול?


מגיע אדם לביתו רעב ועייף. מעמיס משהו בצלחתו, ואולי זכה ומוגש לו משהו - יושב ואוכל. הרמב"ם מלמד אותנו שכל הקשור באכילה צריך שימת לב מיוחדת. חשוב לא רק מה אנו אוכלים, אלא גם איך, מתי וכמה.

איך לאכול?

- לא ישבע אדם. מילוי הקיבה יחייב התרחבותה והיא
תתבלה. ואז לא יתעכל טוב האוכל.

- רצוי לא לשתות הרבה מים בזמן האוכל או אחרי האוכל.
בודאי לא משקאות אחרים מתוקים או תוססים למיניהם.

- כדאי לשתות קצת יין או מים עם מעט יין מהול.

- מומלץ לא לערבב מינים רבים של מאכלים בסעודה אחת.
א. כדי שלא ירבה באכילה ותיפסק האכילה קודם
השובע – וינצל.
ב. כי זה מתיש את הגוף שצריך להתאים את העיכול
לרמות שונות.

- אחרי האוכל לא להרבות בתנועה אלא ימעיט במידת
האפשר, כדי לא להגביר את חום הגוף ואז העיכול לא
יהיה בחום טבעי.

- כשחם – ימעיט באוכל חם. כשקר – ימעיט באוכל קר. זאת
כדי לשמור על החום הטבעי של הגוף.

- לאכול רק כשרעבים ולשתות רק כשצמאים. גם אם מרגישים
רעב או צמא, ימתין מעט. כי לפעמים זה רק גירוי של
הקיבה ולא אמיתי.

- להפסיק מן האכילה מעט לפני שחש שובע, מפני
שלקיבה לוקח זמן לשדר תחושת שובע – ואז עלול לחוש
בבטנו.

- כדאי להתאים המאכלים למזג האוויר.
בימים חמים רצוי לאכול מאכלים קלים שאז אין הגוף
מתייגע מידי בעיכולם.
ולהיפך – בימים קרים מאוד שפעילות הגוף בעיכול
מחממת, אפשר לאכול מאכלים כבדים יותר.

- רצוי לאכול מאכלים המתאימים לטבעו – שלא יגרמו
לגאזים, שלא יגרמו לצמא רב ושייהנה מהם.

- רצוי לאכול על קיבה ריקה, לאחר היציאה.
ואמרו חז"ל: "הנצרך לנקביו ואוכל, דומה לתנור
שהסיקוהו על גבי אפרו".


מה לאכול?

מוצרי חיטה - כדאי שיעדיף לחם מחיטה מלאה שלא קולפה ממנה הקליפה הפנימית לפני הטחינה כך יהיו בלחם הסיבים שמאוד טובים לעיכול.
ועל זאת אומר הרמב"ם שהוא טוב במאכלים.

ישתדל לא לאכול לחמים הנקראים פת נקייה. העשויים מחיטה נקייה. (לחם לן, בגטים ופיתות למיניהם).

וכן כל הבישולים העשויים מחיטה נקייה. כגון: האיטריות למיניהם, וכל מה שדומה.

לגבי כל סוגי החיטה והקטניות שאנו שמים בחמין, אלה - אם יתבשלו הרבה, טובים לאיסטומכא (קיבה).
רק שבישולם בגוף רב יותר ולכן ירבה יותר במנוחה אחריהם.


הסולת – כל בישולי הסולת רעים מאוד. כגון: קוסקוס, או "אסידה", או כל הדייסות העשויות מסולת נקייה.


החלב –
ישנם כאלה שרגישים לחלב ולהם הוא אסור בכלל. (בדרך כלל בעלי בעיות נשימה ואסטמה).
חלב טרי הוא טוב. רק שיוסיף לו מעט דבש וקמצוץ מלח כדי שלא יקרש בקיבה.

היין –
הטוב שבמאכלים.
הטוב שבמיני המזון, מזין וטוב.
ממהר להתבשל ועוזר בבישול. לכן טוב לשתות בזמן האוכל.
מוציא את המותרות הרעות, גם דרך השתן גם דרך הזיעה.
ועוד תועלות רבות.
כמובן – במידה טובה וללא ירבה.

הפיסטוק וגרעיני הלוז מצויינים.
להוסיף אותם לאוכל בבישול כי הם מועילים מאוד לכבד. והכבד הוא חיותנו.

טוב גם לעשות מהפירות מיני מתיקה (ריבות וכדו')
ולאכול מעט (מהריבה) אחרי האוכל. זה טוב מאוד לעיכול המאכל.

הבישול המומלץ:

הצלוי מזין יותר מן המבושל.
אחריו השלוק (מבושל במים) טוב גם לקיבה.
בשר או דגים המבושלים בקדירה עם תבלינים הוא גם כן טוב.
מה שמטוגן – לא מומלץ.

מאכלים מומלצים
הזיתים – מחזקים את הקיבה. מומלץ בחומץ.
הצימוקים – משפרים את העיכול ומחזקים את הכבד.
ביצים – מחזקים.
אגסים – מחזקים הקיבה ומבטלים הצמא.
הרימון – רימון מתוק סגולתו נפלאה וטוב לקיבה.
השקדים – מסייעים לשינה טובה וטובים בבישול.
השקדים הם המשובחים שבפירות. מחזקים הכבד והקיבה. טוב עם סוכר או עם צימוקים.
הכרוב – נא או מבושל – מזכך את הקול ומסיר צרידות.
הפלפל – מועיל לעיכול ודוחה המיותר מהקיבה.


עוד מאכלים שיש להיזהר בהם:
הלחם – לחם שלא החמיץ דיו, שהוא חסר מלח ולא נאפה טוב.

אגוזים – לא להרבות בהם מפני שמעכבים הדיבור. לא
מומלץ להרבות במיוחד לילדים.

כל מה שהוא קשה לעיכול, מקשה בקיבה, וגורם תחושה רעה, הוא רע ויש להיזהר בהם. כל אחד לפי הרגשתו.


- אמר הרמב"ם -
מוטב לאכול מעט מהמאכלים הרעים
ולא הרבה מהמאכלים הטובים












www.2all.co.il/web/sites/teilot
קישור לאתר המקור: www.clickgo.co.il


מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י צפורה בראבי שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

 






 

 להשכיר רכב

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]