חיפוש מאמרים

12629 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
למה ללמוד לנגן באורגנית?





    קישורי טקסט (לפרטים)




קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: מכס רכב סוכן מכס ערובה

נושא המאמר: ערובה על גלגלים
מאת: עומר וגנר   שמור מאמר למועדפים

רקע
יבואן אישי של רכב תבע את סוכן המכס בטענה של רשלנות בהליך, שגרמה להיווצרות חוב של היבואן למכס. היבואן מודיע כי הוא עוזב את ישראל למספר חודשים, לצרכי עבודה. בתגובה, מבקש סוכן המכס מבית המשפט לחייב את היבואן להפקיד כספים בקופת בית משפט, לכיסוי הוצאות המשפט, אם תידחה התביעה. האם יחייב בית המשפט את היבואן להפקיד ערובה או לא? על כך, בהחלטה מן העת האחרונה (1).
 
סיפור המקרה
יבואן אישי של רכב הגיש תביעה כספית ע"ס כ-43,000 ש"ח נגד סוכן מכס שטיפל בשחרור המשלוח. היבואן טען כי סוכן המכס התרשל, בניגוד לחובות המוטלות עליו לפי חוק סוכני המכס, עניין שגרם לרשות המכס לדרוש מן היבואן גרעון, ששולם. בתביעה זו, מבקש היבואן שסוכן המכס יישא בחוב זה ששולם למכס "גב לגב".
היבואן הגיש בקשה טכנית לדחיית מועד דיון בבית משפט במספר חודשים, בטענה כי הוא עוזב את הארץ באופן זמני, לצרכי עבודה.
בתגובה לכך, טען סוכן המכס, כי אם היבואן עושה "רילוקיישן", עליו להפקיד בבית המשפט ערובה כספית בסך של 20,000 ש"ח לכיסוי הוצאות המשפט, אם תידחה התביעה, וכן טען שסיכויי התביעה נמוכים. סוכן המכס התבסס על סעיף 157 לתקנות סדר הדין האזרחי, הקובע כי כאשר אדם מגיש תביעה בישראל ומתברר שהוא חסר נכסים/רכוש/ ואין איך להיפרע ממנו בהוצאות משפט, עליו להפקיד ערובה.
היבואן ביקש לדחות את הבקשה וטען כי אינו עושה "רילוקיישן" אלא ישוב בעוד מספר חודשים, ובכל מקרה, יש לו בישראל נכס נדל"ן, הוא בעל מניות בחברה שייסד, הוא מנכ"ל בהייטק ויש לו כספים בישראל.
 
פסיקת בית המשפט
ראשית, דחה בית המשפט את טענת סוכן המכס כי סיכויי התביעה נגדו- נמוכים. בית המשפט קבע כי בשלב זה, מדובר בתביעה הראויה לבירור.
לאחר שנלקח בחשבון מצבו הכלכלי של היבואן, נקבע שיש לדחות את הבקשה כי ליבואן די נכסים להיפרע מהם אם תידחה תביעתו, גם אם הוא עוזב את ישראל כרגע.
יחד עם זאת, העיר בית המשפט כי אם בהמשך, יתברר שהיבואן עזב את ישראל לצמיתות או שאין לו די נכסים, פתוחה הדרך לסוכן המכס להגיש בקשתו מחדש.
על אף שנדחתה בקשת סוכן המכס, הוא לא חויב בהוצאות, בין היתר משום שהיבואן הוא שהודיע שעוזב את ישראל, ולכן לכאורה, היה בסיס להגיש בקשה זו לחיובו בערובה (למרות שבסוף- נדחתה).
בשולי הדברים, קבע בית המשפט כי כתובתו של היבואן בישראל תהיה הכתובת לשליחת מכתבים/מסמכים מבית המשפט, אף אם הוא עוזב את ישראל.
  
מה ניתן ללמוד מהפסיקה?
כשמדובר בבקשות להורות לתובע להפקיד ערובה כספית בבית המשפט אם תידחה תביעתו, מבחין הדין בין תובע בשר ודם (או עוסק מורשה), לבין חברה בע"מ.
במקרים של חברה בע"מ, נוטה הפסיקה לחייב בערובה, בעיקר משום שאחריות בעלי המניות בחברה היא מוגבלת ורק במצבים חריגים מבצעים "הרמת מסך" לגביית חובות ישירות מבעלי המניות. לדוגמא, לפני מספר חודשים חויבה חברה בע"מ בהפקדת ערובה של 70,000 ש"ח כתנאי לבירור תביעתה הנוגעת לסיווג מכס של מצברים, משום שלא הצליחה להוכיח איתנות פיננסית (2).
כשמדובר באדם בשר ודם שניתן להיפרע ממנו באופן אישי, נטיית הפסיקה היא שלא לחייב בערובה, אלא אם באמת מצבו הכלכלי בכי רע. למשל, לפני מספר חודשים חויב תובע בהפקדת ערובה של 18,000 ש"ח, בתביעה הנוגעת לתפיסת מכולה של חפצי בית לרשות הפלסטינית, שהתגלה בה אמל"ח (3).
יש לשים לב, במקרה המדווח בסקירה זו בתביעת היבואן האישי של רכב נגד סוכן המכס, מדובר בתביעה ע"ס כ-43,000 ש"ח. אמנם קשה לחזות מה יהיה גובה הוצאות המשפט לצד שיפסיד, אך ניתן להניח שמדובר בסדר גודל של כ-10,000 ש"ח, סכום לא גבוה באופן יחסי, עובדה שלדעתי תרמה לכך שהבקשה לחייב את היבואן בערובה- תידחה.
 
הפניות:
(1) תאד"מ (שלום פתח תקווה) 10378-09-23 אולקרגו לוג'יסטיק סרביסס בע"מ ואח' נ' עומרי אמסלם, החלטה מיום 28.9.25, כבוד השופטת לימור חלד-רון. ב"כ הצדדים לא צוינו בהחלטה. סוכן המכס רשאי לנסות לבקש לערער לבית המשפט המחוזי, אם כי ערכאות ערעור ממעטות להתערב בהחלטות ביניים מן הסוג הזה הנחשבות כהחלטות "דיוניות".
(2) ת.א. (מחוזי מרכז-לוד) 40833-12-24 טי.אף.סי למסחר ותעשייה בע"מ נ' מדינת ישראל-משרד האוצר אגף המכס ומע"מ- בית המכס אשדוד, החלטה מיום 8.4.25.
(3) ת.א. (שלום נצרת-נוף הגליל) 25219-07-23 שאהר חמורי נ' בית המכס חיפה, החלטה מיום 9.4.25.




מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י עומר וגנר שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

  

 






 

 

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]