נושא המאמר: טיפול טבעי בסוכרת סוג 2 בשיטת קובי עזרא
מאת: סוכרת טיפול טבעי שמור מאמר למועדפים
מתוק, אבל עם טעם מר בפה: המהפכה השקטה שתחזיר לכם את האיזון לחיים
זה מתחיל בסימנים קטנים שכמעט קל להתעלם מהם.
יובש מעיק בגרון שלא עובר גם אחרי ליטרים של מים, עייפות שמרגישה כאילו המשקולות של כל העולם מונחות לכם על הכתפיים, או רעב פתאומי שתוקף אתכם באמצע היום. אבל כשמגיעה הבשורה מהרופא – "יש לך סוכרת סוג 2" – פתאום הכל משתנה. העולם נצבע בצבעים של דקירות אצבע, ספירת פחמימות מתישה ופחד תמידי ממה שיקרה מחר.
עבור רבים, האבחנה הזו מרגישה כמו גזר דין. תחושת הכישלון, הבושה כשצריך להוציא את האינסולין באירוע משפחתי, והחרדה המנקרת מפני פגיעה בראייה או בכליות. המטופלים מרגישים לעיתים קרובות כמו מספר במערכת בריאות עמוסה, מקבלים מרשם לעוד כדור, ועוד אחד, בזמן שהסוכר ממשיך להשתולל בדם.
אבל האמת היא, שדווקא בנקודה הכואבת הזו, מתחילה הדרך לאופטימיות חדשה. הגוף שלנו הוא מכונה מופלאה שיודעת לתקן את עצמה, אם רק נותנים לה את הכלים הנכונים.
המומחה שרואה את האדם מאחורי הסוכר
כדי להבין איך עושים את זה נכון, נפגשתי לשיחה פתוחה עם קובי עזרא, מומחה לרפואה נטורופתית ולטיפול טבעי בסוכרת. בקליניקה שלו, המספרים על הצג של מד הסוכר הם לא רק נתונים יבשים, אלא סיפורי הצלחה שמשנים חיים.
"קובי," שאלתי אותו מיד בהתחלה, "למה הטיפול המקובל נראה לפעמים כמו מלחמה אבודה?"
קובי מחייך, חיוך של מי שראה מאות מטופלים חוזרים לחיים. "הבעיה היא שאנחנו רגילים לטפל בסימפטום. אם הסוכר גבוה, נותנים כדור שיוריד אותו. אבל זה כמו לשים דלי תחת ברז דולף במקום לסגור את הברז. הטיפול הטבעי בסוכרת סוג 2 מתמקד בשורש הבעיה: התנגודת של התאים לאינסולין והדלקתיות בגוף. כשאנחנו משנים את התזונה בצורה מדויקת ואישית, הגוף פשוט מתחיל להקשיב שוב לעצמו."
מה באמת קורה לאנשים שמגיעים אליך במצב של ייאוש? "יש לי מטופלים שהגיעו עם ערכי סוכר מטורפים של 600 ומעלה, אחרי אשפוזים ועם שקיות מלאות בתרופות. כשהם עוברים לתזונה מותאמת, פתאום הם מרגישים שהערפל מתפזר. הסוכר יורד ל-80 או 90 בצורה טבעית. הרופאים שלהם לפעמים בשוק, הם שואלים אותם: 'מה עשית? זה לא הגיוני מבחינה רפואית'. והתשובה היא פשוטה: נתנו לגוף את מה שהוא צריך כדי להחלים."
כדי לראות איך זה נראה בשטח, כדאי לשמוע את האנשים שעשו את הדרך הזו. בסרטון הבא תוכלו לפגוש מטופלים של קובי שמספרים בכנות על הרגע שבו הם הפסיקו להיות "חולים" וחזרו להיות אנשים חופשיים: סיפורי החלמה מדהימים - הטיפול הטבעי בסוכרת סוג 2 בקליניקה של קובי עזרא.
התזונה ככלי נשק: לא רק מה שאתם חושבים
כשמדברים על תזונה לסוכרת, הרוב חושבים על "אסור ואסור". אבל קובי עזרא מלמד גישה אחרת לגמרי. זה לא רק הוויתור על המתוק, אלא הבנה עמוקה של השפעת המזון על המטבוליזם.
סיבים שהם קסם: שילוב נכון של סיבים תזונתיים פועל כמו "מחסום" שמונע מהסוכר להתפרץ לדם בבת אחת.
שומנים טובים נגד תנגודת: שומנים איכותיים עוזרים לשקם את מעטפת התאים, כך שהאינסולין יוכל לעשות את העבודה שלו בקלות.
דיוק אישי: אין תפריט אחד שמתאים לכולם. לכל אדם יש חילוף חומרים ייחודי, והסוד הוא בהתאמה של המזון הנכון לרגע הנכון ביום.
האור בקצה המנהרה: אתם לא חייבים לחיות ככה
המסר הכי חשוב שעולה מהשיחות עם קובי ומהסיפורים של המטופלים שלו הוא שסוכרת סוג 2 היא לא גזרה משמיים. המדע של היום כבר מכיר בכך שניתן להגיע לנסיגה מלאה של המחלה (Remission). זה דורש ליווי מקצועי, זה דורש שינוי הרגלים, אבל הפרס הוא החיים שלכם בחזרה.
תארו לעצמכם לקום בבוקר בלי צורך לבדוק את המכשיר בדאגה, לצאת לטיול בלי לחשוש מהנפילה הבאה, ופשוט להרגיש חזקים ובריאים. המציאות הזו נמצאת במרחק החלטה אחת.
הכתבה הזו נתנה לכם חומר למחשבה? אתם מכירים מישהו שנלחם בסוכרת ומרגיש לבד במערכה? אל תשאירו את המידע הזה אצלכם. שתפו את הכתבה עם החברים והמשפחה – לפעמים שיתוף אחד קטן הוא זה שנותן לאדם אחר את התקווה והכוח לשנות את החיים שלו.
רוצים להתייעץ עם קובי עזרא באופן אישי ולצאת לדרך חדשה? אני ממליץ לכם ליצור קשר עם הקליניקה ולראות איך גם הסיפור שלכם יכול להפוך לסיפור הצלחה.
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י סוכרת טיפול טבעי שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.