חיפוש מאמרים

13230 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
התנגשות הטיטאנים: היטל הקנאביס





    קישורי טקסט (לפרטים)




קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: בית מזוזה מעץ בית מזוזה מעץ זית מזוזה מעץ זית בתי מזוזה

נושא המאמר: בית מזוזה מעץ זית: מדריך התאמה לפי מידה, שין וגוון
מאת: גד לוי - בית היוצר לעבודות יד   שמור מאמר למועדפים

רוב האנשים מתחילים לחפש בית מזוזה מעץ מתוך תחושה. הם רואים תמונה של עץ זית עם עורקים כהים ובהירים, ומבינים מיד שזה המראה שהם רוצים בכניסה לבית. השלב הבא קצת פחות רומנטי: מתברר שיש כמה מידות, דגמים עם שין ובלי שין, ושני גוונים לאות עצמה. ההחלטות האלה קטנות, אבל הן קובעות אם בית המזוזה ייראה כחלק טבעי מהדלת או כמו פריט שהודבק אליה בדיעבד.

המדריך הזה עובר על שלוש ההחלטות האלה אחת אחת, בסדר שבו כדאי לקבל אותן. המטרה פשוטה: להגיע לבית מזוזה מעץ זית שמתאים לקלף, למשקוף ולסגנון של הבית, ולעשות את זה בביטחון.

קודם המידה: 10, 11, 14 או 17 סנטימטרים

בקולקציית בתי המזוזה מעץ זית של גד לוי יש ארבע מידות: 10 ס"מ, 11 ס"מ, 14 ס"מ ו־17 ס"מ. ההבדלים נשמעים קטנים על הנייר, אבל על משקוף אמיתי הם מורגשים מאוד.

נקודת המוצא היא תמיד הקלף. לפני שמסתכלים על עיצוב, מודדים את אורך הקלף המגולגל או בודקים את המידה שלו מול הסופר או החנות שממנה הוא נקנה. בית מזוזה צריך להכיל את הקלף בנוחות, בלי לדחוס ובלי לכופף. אם הקלף עדיין לא נקנה, אפשר לעשות את הסדר ההפוך: לבחור קודם בית מזוזה לפי המשקוף, ואז להתאים לו קלף במידה המתאימה.

הנקודה השנייה היא המשקוף עצמו. משקוף צר של דלת פנימית, למשל בחדר ילדים או בחדר עבודה, מקבל יפה את המידות הקטנות. 10 ס"מ או 11 ס"מ נראים שם מדויקים ועדינים, ולא משתלטים על הקו של הדלת. בדלת כניסה ראשית המצב שונה. שם יש בדרך כלל משקוף רחב יותר, דלת כבדה יותר ומרחק צפייה גדול יותר. בית מזוזה מעץ זית במידה של 14 ס"מ או 17 ס"מ מחזיק את הנוכחות שלו בכניסה, ונראה כמו פריט שנבחר במכוון.

כדאי גם לבדוק את עומק המשקוף. במשקופי אלומיניום ופלדה צרים במיוחד, לפעמים כדאי לבחור דגם במידה עדינה יותר גם בכניסה הראשית, כדי שבית המזוזה לא יבלוט מעבר לקו המשקוף. במשקופי עץ רחבים, לעומת זאת, יש מקום לפריט גדול יותר. מדידה של הרוחב הזמין בשליש העליון של המשקוף, שם נהוג לקבוע את המזוזה, חוסכת הפתעות ביום ההתקנה.

כלל אצבע שעובד היטב: עומדים שני מטרים מהדלת ומדמיינים את בית המזוזה במקומו. אם קשה לראות את הטקסטורה של העץ מהמרחק הזה, כנראה שהמידה קטנה מדי לכניסה הראשית. אם בית המזוזה בולט יותר מהידית, כנראה שהיא גדולה מדי לדלת פנימית.

עוד דבר ששווה לזכור: בבית עם כמה דלתות לא חייבים להשתמש באותה מידה בכל מקום. הרבה משפחות בוחרות מידה גדולה לכניסה ומידה קטנה לחדרים, ושומרות על אותו עץ ואותו גימור. כך נוצרת שפה אחידה בבית, עם היררכיה ברורה בין הדלת הראשית לשאר הדלתות.

עם שין או בלי שין: שאלה של סגנון ושל אמירה

ההחלטה השנייה היא אם בית המזוזה יכלול את האות שין על החזית. בקולקציה יש דגמים עם שין בכל אחת מהמידות, ויש גם דגמים נקיים, ללא שין, ב־10, 11, 14 ו־17 ס"מ.

בית מזוזה מעץ זית עם שין מזוהה מיד כפריט יודאיקה. מי שעובר בכניסה מבין מה הוא רואה גם בלי להתקרב. זו בחירה מתאימה למי שרוצה שהמזוזה תהיה אמירה ברורה, למי שמעניק אותה כמתנה עם משמעות דתית מובהקת, או למי שאוהב מראה מסורתי.

הדגם ללא שין מדבר בשפה אחרת. כאן העץ עצמו הוא העיצוב. העורקים, המעברים בין הגוונים והברק העדין של הזית מקבלים את כל תשומת הלב. בית מזוזה מעץ בלי אות על החזית משתלב בקלות בעיצוב מינימליסטי, בדלת בגוון חלק ובכניסות שבהן כבר יש הרבה פרטים, כמו שלט כניסה, פעמון או גוף תאורה. הוא גם בחירה נפוצה בדלתות פנימיות, שם אנשים מעדיפים לעיתים נוכחות שקטה יותר.

יש גם מי שמשלבים בין השניים. בכניסה הראשית הם קובעים בית מזוזה מעץ זית עם שין, שמסמן את הבית כלפי חוץ, ובדלתות הפנימיות בוחרים בדגמים הנקיים. כך הכניסה מקבלת את האמירה המלאה, והחדרים נשארים רגועים ואחידים. מאחר שכל הדגמים עשויים מאותו עץ זית, השילוב נראה מתוכנן ולא אקראי.

שתי האפשרויות נכונות. השאלה היא מה הבית צריך. אם הכניסה נקייה ופשוטה, השין מוסיף נקודת מיקוד. אם הכניסה כבר עמוסה, הדגם הנקי ייתן לעץ לנשום.

ברונזה או כסף: מה מתאים לדלת שלכם

בדגמים עם שין, האות מגיעה בשני גוונים: ברונזה וכסף. בתמונה במסך שני הגוונים נראים יפים, ולכן קל לבחור לפי הטעם הרגעי. הדרך המדויקת יותר היא להסתכל על מה שכבר קיים סביב הדלת.

גוון ברונזה מתחבר באופן טבעי לחום של עץ הזית. הוא מתאים לדלתות עץ, לדלתות בגווני חום, שמנת ובז', ולכניסות שבהן הידית, הפעמון או מספר הבית בגוונים חמים כמו פליז או זהב. התוצאה היא מראה הרמוני, כמעט כפרי, שמרגיש שייך לבית ותיק או לבית שמעוצב בסגנון חם.

גוון כסף יוצר ניגוד עדין יותר מול העץ. הוא מתאים לדלתות פלדה, לדלתות בגוון אפור, לבן או שחור, ולכניסות עם פרזול מניקל, כרום או נירוסטה. בבית מודרני הכסף מחבר את בית המזוזה לשאר האלמנטים המתכתיים בכניסה, כך שהוא נראה כחלק מתכנון אחד.

טיפ פשוט שחוסך התלבטות: צלמו את הדלת שלכם עם הידית בתוך הפריים, והניחו את הצילום ליד תמונות שני הדגמים. ברוב המקרים התשובה מתבהרת תוך שניות.

שימו לב גם לתאורה בכניסה. בחדר מדרגות עם אור לבן וקריר, כסף נראה חד ונקי, וברונזה עלולה להיראות כהה מעט יותר מבתמונה. בכניסה עם אור צהבהב וחם, הברונזה זוהרת ומתחברת לגוונים של העץ, והכסף מקבל גוון רך יותר. אם הדלת פונה החוצה ונחשפת לאור יום, ההבדלים מתונים יותר, ושני הגוונים נראים קרוב מאוד למה שרואים בתמונות. מי שמתלבט במיוחד יכול לבחור לפי הפריט המתכתי הבולט ביותר בכניסה, בדרך כלל הידית, ולהישאר באותה משפחת גוונים.

כשבוחרים בית מזוזה מעץ זית כמתנה

בית מזוזה מעץ זית הוא אחת המתנות הנבחרות לחנוכת בית, לזוג שעובר לדירה ראשונה, למשרד חדש או לעסק שפותח את שעריו. זו מתנה עם שימוש ברור, עם משמעות, ועם מקום קבוע בבית לאורך שנים. כשהיא מגיעה כמתנה, שלוש ההחלטות שתוארו כאן מקבלות משקל נוסף, כי צריך לקבל אותן בלי לראות את הדלת.

לגבי המידה, כשלא יודעים מה המשקוף של המקבלים, 14 ס"מ היא נקודת אמצע בטוחה לדלת כניסה. היא מספיק נוכחת כדי להיראות טוב בכניסה ראשית, ולא כבדה מדי למשקוף ממוצע. אם המתנה מיועדת לחדר מסוים, למשל חדר תינוק, מידה קטנה תתאים יותר.

לגבי השין, כדאי לחשוב על המקבלים. משפחה שמקפידה על מראה מסורתי תשמח בדרך כלל בדגם עם שין. זוג צעיר עם דירה בעיצוב נקי יעדיף לעיתים קרובות את הדגם ללא שין. כשיש ספק, הדגם הנקי הוא בחירה שקשה לטעות בה, כי הוא מתאים כמעט לכל סגנון.

לגבי הגוון, אם יודעים איך נראית הדלת, בוחרים לפיה. אם לא, ברונזה היא בחירה חמה שמשתלבת עם רוב דלתות העץ והדלתות בגוונים טבעיים, וכסף מתאים יותר לבניין חדש עם דלתות פלדה מודרניות.

היתרון של עבודה מול יוצר הוא האפשרות לשאול. בבית היוצר של גד לוי עובדים עם עץ זית, מתכת, אפוקסי ואבנים מקומיות, וכל פריט נעשה בעבודת יד. השירות אישי מהרגע שבוחרים ועד שהמתנה מגיעה ארוזה, כך שאפשר להתייעץ על מידה או דגם לפני ההזמנה.

עוד רעיון שעובד היטב במתנות לבית חדש הוא סט. במקום פריט אחד לדלת הכניסה, מעניקים בית מזוזה גדול לכניסה ועוד אחד או שניים במידה קטנה לחדרים. זו מתנה שמלווה את כל הבית מהיום הראשון, והמקבלים לא צריכים לחפש בעצמם פריטים תואמים לשאר הדלתות.

וכדאי לזכור שעץ הזית הוא חומר טבעי. כל פיסה נראית מעט אחרת, עם עורקים וגוונים משלה, כך ששני בתי מזוזה מאותו דגם לעולם לא יהיו זהים לגמרי. בעיני רבים זה בדיוק הקסם: המקבלים יודעים שיש להם פריט שאין לאף אחד אחר בדיוק כמוהו.

כדי לבחור בית מזוזה מעץ זית שמתאים באמת, מספיק לענות על שלוש שאלות. איזו מידה מתאימה לקלף ולמשקוף, 10, 11, 14 או 17 ס"מ. האם הבית צריך אמירה מסורתית עם שין, או חזית נקייה שמשאירה את הבמה לעץ. ואם יש שין, האם הפרזול והדלת מתחברים לברונזה או לכסף.

מי שעונה על שלוש השאלות האלה מגיע להזמנה בידיעה ברורה של מה הוא רוצה. התוצאה היא בית מזוזה מעץ שנראה כאילו נבנה במיוחד בשביל הכניסה שלו, ושיילווה את הבית שנים רבות.

את כל הדגמים, המידות והגוונים אפשר לראות בקטגוריית בתי מזוזה מעץ זית באתר של גד לוי, בקישור שבסוף המאמר.

gadlevyart.co.il/%d7%91%d7%aa%d7%99-%d7%9e%d7%96%d7%95%d7%96%d7%95%d7%aa/%d7%91%d7%aa%d7%99-%d7%9e%d7%96%d7%95%d7%96%d7%94-%d7%9e%d7%a2%d7%a5-%d7%96%d7%99%d7%aa


מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י גד לוי - בית היוצר לעבודות יד שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.



 

   Logo

 

Iמ Italy website - אתר איטליה

 

 


 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]